Jeg laget mine akvarellfarger, en sommerdag.

For en tid tilbake satt jeg å tenkte tilbake på min studietid (Maleravd. Statens Håndverks og kunstindustriskole) og på hvordan vi lagde våre egne malingstyper. Egg/ olje tempera, Oljemaling og akvarellmaling. Dette var i slutten på syttitallet…. Jeg husker ennå godt prosessen. Og hvor spennende jeg syntes det var. Jeg ville prøve igjen.
Narguile-black

Det førstemineralet jeg tenkt på var kull. Ikke hvilket som helst kull men Narguile kull. Som sagt som gjort. Først måtte jo jeg jo leite fram igjen oppskrifta. En glassløper hadde jeg fått tak i til en veldig rimelig penge i Trondheim i  midten av mai. Plate til å rive mineralet/ fargepigmentet på hadde jeg fått tak i. Da begynte den spennende prosessen med å «rive pigmentet» Blande alle ingredienser og vente på tørking. I eksempelet over har jeg lagt inn ett vanndrypp for å se hvordan vannet skyver pigmentet.

My-own-colours

Her hvor vi bor er det en riktig spennende jord, rød og den måtte prøves.

Strålende fornøyd med resultatet som nå står til lys testing.

Det er utrolig spennende å lage sine egne akvarellfarger. De blir så genuine og ekte fra der du er. Så får vi se om de er holdbare for lyset og er de, blir de brukt.

 

Leave a Comment

Filed under Akvarell, Pigment, Studier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.